Selecteer een pagina

Boxspring eruit

Eind vorig jaar werd ik door een woningcorporatie in Maassluis gevraagd om op hun kosten bij een mevrouw van tachtig te komen meten. Aardig van die woningcorporatie dat ze dat deden. Mevrouw kon niet goed slapen in haar eigen bed en sliep daarom in de logeerkamer. Vreemd genoeg was in de logeerkamer zelfs meer HF straling. Het verschil was haar matras, dat was een boxspring met pocketveren, terwijl dat in de logeerkamer koudschuim was. En er stond ook een DECT telefoon in de woonkamer die grensde aan haar slaapkamer. Gelukkig had zij haar oude telefoon aan een draadje nog bewaard en die kon terug gezet worden. Vervolgens heb ik de matrassen omgewisseld. De volgende dag heb ik haar gebeld om te vragen hoe het gegaan was. Ze had weer goed geslapen.
Een andere klant had een boxspring en een koudschuim matras naast elkaar liggen. Met mijn HF meter boven het boxspring matras hoorde ik muziek van een radiostation, bij het andere niet. Bij navraag bij mijn collega’s van de beroepsvereniging Vemes bleek het geen onbekend verschijnsel te zijn.
Moraal van dit verhaal, heb je een boxspring matras, ruil die dan zo snel mogelijk om voor een koudschuim matras.
Tip, Lidl heeft vrij voordelige. Ze worden opgerold verstuurd. Wel eerst een paar dagen laten luchten.

Wifi uit

Een mevrouw belt mij. Ze heeft al jaren niet goed geslapen. Ik vraag of ze de Wifi router ’s nachts uitzet. Nee, hij blijft altijd aan. Ik adviseer de Wifi bij het slapen gaan uit te zetten. Na een paar dagen belde ze mij weer, laaiend enthousiast, ze had sinds 5 jaar weer goed geslapen. Zo eenvoudig kan het zijn.

Werkplaats ontoegankelijk

Een ondernemer belt mij. Hij kan zijn werkplaats niet meer in, want hij wordt daar beroerd. Hij laat mij binnen en wilt zo gauw mogelijk weg. Ik krijg de sleutels om af te sluiten. Ik zet de Experia box, een Dect telefoon en het draadloos geluidssysteem uit. Hij kijkt mij verbaasd aan en zegt ‘De druk op mijn hoofd is weg’. Ik ga met hem mee naar zijn woonhuis. Zijn bed ligt naast de muur met de meterkast en daarin een Wifi router. Ik zeg zijn klerenkast en bed om te ruilen en ’s nachts de Wifi uit te zetten. Hij werd een week lang ziek, ontwenningsverschijnselen. Daarna was alles weer in orde.

Zonnepanelen

Een mevrouw belt. Ze hebben onlangs zonnepanelen van Solar Edge op het dak laten leggen en nu wordt ze misselijk als ze binnenkomt, ze moet zelfs soms overgeven. Ik meet veel netvervuiling en adviseer de zonnepanel weer weg te halen. Haar man protesteert, want als de panelen weggehaald worden krijgen ze nog maar 3 mille van de 8 mille die ze er aan hebben uitgegeven. Tsja, wat is dan je huwelijk waard, meer of minder dan 5 mille? Er werden netfilters geplaatst en toe ging het een beetje.

GPRS

Een Belgische meneer belt. Hij wilt een meetafspraak voor zijn auto maken, want heeft last van zijn ogen sinds zijn baas een GPRS systeem in zijn auto heeft laten inbouwen. Zijn baas weet dan altijd waar hij is. Een dag voor de geplande meting belt hij met het bericht dat hij niet kan komen. Hij mag niet meer autorijden, want zijn netvlies heeft losgelaten.